top of page
Search
Writer's picturePolina Prianykova

Чотири тижні успішного навчання у боротьбі з фейками

Упродовж квітня 2021 року я, як студентка юридичного та економічного факультетів Запорізького національного університету, голова наукового сектору студради юрфаку, на запрошення Fakefighters взяла активну участь у Всеукраїнській Програмі дослідження Фактчекінгу.

Що ж таке «фактчекінг»?


Фактчекінг – це надійний інструмент, який захищає нас від обману: фейкових новин, неперевірених даних, вирваних контекстів, нелогічних одруківок, спотворення фактів і навіть шахраїв.


Важливість фактчекінгу доведена на прикладі Теореми Томаса: «Якщо люди вважають якусь ситуацію реальною, то ця ситуація стає реальною за своїми наслідками».


Наша дружна команда учасників Програми навчилася верифікувати будь-яку інформацію, опанувала інструменти перевірки автентичності, поліпшила навички критичного мислення та надійно зміцнила захист від шахраїв в Інтернеті. Завдяки челенджу з фактчекінгу, ми наразі точно знаємо як викрити фейк та якій інформації можна довіряти.


Чотири тижні плідної співпраці з 11-ма провідними вітчизняними та європейськими експертами дозволили кожному учаснику опанувати Програму фактчекінгу та суттєво підвищити свої професійні і медійні властивості, зміцнити власний бренд.


У травні 2021 року, за наслідками Програми, кожен учасник отримав сертифікат та відповідні матеріали (на фото).


Освіченість у порушених питаннях занадто важлива в сучасних реаліях, адже дає можливість людині не стати жертвою будь-яких маніпуляцій у широкому інформаційному просторі.


Рекомендую кожному уважно ставитись до отриманої інформації, перевіряючи факти з різних джерел, з критичним осмисленням. Всім бажаю успіхів у добрих справах!


З повагою, Поліна Пряникова

Україна, місто Запоріжжя, 13.05.2021 року

113 views0 comments

Comentarios


bottom of page